FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er forskellen på beviser og kørekort?

Speedbådsbevis, speedbådskørekort, speedbådscertifikat og speedbådskort

Der er ingen forskel på ovennævnte ord. I folkemunde har speedbådscertifikatet mange navne. Uanset hvilket af ovennævnte ord du søger efter, vil resultatet være det samme. Så fortvivl ej! I sidste ende vil der stå ”speedbådscertifikat” på det endelige bevis.

Hvorfor skal jeg have et speedbådscertifikat?

Med et speedbådscertifikat må du lovligt sejle alle godkendte både på op til 15 meter. Så snart du er minimum.

300 meter fra kysten, vil man størstedelen af det danske farvand, kunne race afsted med fuld gas!
Dit speedbådskørekort gælder ligeledes i størstedelen af Europa – så skal du leje båd i Kroatien, spanien eller andre feriedestinationer, så er du dækket ind!

Hvad skal jeg kunne til speedbåds-prøven?

Prøven afholdes af en af søfartsstyrrelsens bemyndigede censorer. Han/Hun har til opgave at teste om du har været hele den fornødne vifte af teori igennem, og om du formår at sejle båden tilfredsstillende.

Teorien indbefatter blandt andet afmærkninger, sejlretning, skibslys, tågesignaler, vigeregler, søsikkerhed m.m.

Alt dette bliver selvfølgelig gennemgået i vores videomateriale, samt på kursusdagen.
Husk at du skal medbringe 400 ( skal være 500 ) kr. i prøvegebyr.

Betaling:

Du kan betale kontant, via MobilePay eller bankoverførsel på Regnr.: 3408 / Kontonr.: 3266801939. Beløbet er 995,- (Skal være 950) kr. for kursus delen.

Sejlads og alkohol – hvad er reglerne?

Mange nyder at drikke en øl eller 2, mens de er på vandet. Dette er også lovligt, så længe din promille forbliver under de tilladte 0,5. Bliver din promille højere end det tilladte, vil du i et fartøj der kræver certifikat, modtaget en bøde i samme størrelsesorden, som havde du været i bil. Samtidig mister du selvfølgelig dit speedbådsbevis, men ikke dit kørekort til bil. Er din promille på mere end 2,0 vil din båd blive beslaglagt.

Ligger du for anker, er det til gengæld tilladt at holde en fest, hvor alle ombord kan nyde alkohol, uden at skulle bekymre sig om ordensmagten. Husk blot, at førerens promille atter skal under de tilladte 0,5 førend ankeret kan lettes, og i kan sejle videre.

(+45) 28 89 70 47
info@speedbaadskolen.dk